Uw vragen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Huis verkopen met Directa Vastgoed

1. Is het verkopen van mijn woning via deze website echt gratis?
Het verkopen van uw woning via Directa Vastgoed is helemaal gratis. Er zijn geen verborgen kosten of kleine lettertjes van toepassing. Uw aanvraag wordt eerst beoordeeld door onze makelaar. Bij interesse maken wij een afspraak voor bezichtiging. Komen we tot overeenstemming over de verkoopprijs dan wikkelen wij alle financiële zaken tot aan de notaris voor u af. Er komen geen reclame, makelaars- of notariskosten meer bij.

2. Ontvangen wij van jullie altijd het beste bod voor mijn woning?
Wij streven er naar om altijd het beste bod op een aangeboden woning uit te brengen. En in de meeste gevallen is dat voor ons geen enkel probleem!

3. Is Directa Vastgoed betrouwbaar en hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Wij onderscheiden ons door de daadkrachtige en correcte manier van zaken doen. Wij zijn zeer discreet en respecteren uw privacy. Betrouwbaarheid en het nakomen van afspraken staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zorgen dan ook altijd voor duidelijkheid en zekerheid. Bij Directa Vastgoed weet u exact waar u aan toe bent. Kleine lettertjes of ‘verborgen addertjes’ onder het gras komen bij ons niet voor. Desgewenst kunnen wij diverse notariskantoren of mensen met wie wij zaken hebben gedaan als referentie aan u doorgeven.

4. Ik heb mijn huis verhuurd. Kan ik de woning in verhuurde staat aan Directa Vastgoed verkopen?
Leeg, of in verhuurde staat is voor Directa Vastgoed geen enkel probleem.

5. Is het bod op mijn woning gegarandeerd?
Nee, alle (aan)biedingen zijn vrijblijvend tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Directa Vastgoed maakt het voorbehoud dat een koop niet eerder tot stand komt dan na wederzijdse rechtsgeldige ondertekening van een door ons kantoor opgemaakte koopovereenkomst.

6. Mijn huis staat al te koop bij een makelaar, is dat een probleem?
Nee, ook al staat uw huis inmiddels te koop bij een makelaar of bemiddelaar dan kunt u uw woning bij ons gewoon aanbieden. U kunt zelfs uw makelaar desgewenst met ons contact op laten nemen voor het ontvangen van een direct bod op uw woning. Wij gaan natuurlijk discreet om met uw informatie, wij zullen uw makelaar zelf nooit benaderen.

7. Koopt Directa Vastgoed overal huizen in heel Nederland?
Ja, Directa Vastgoed koopt huizen door heel Nederland. Het is wel zo dat we met de noordelijke provincies terughoudend zijn en we gericht zijn op de Zuiderlijke provincies van het land.

8. Wordt er door Directa Vastgoed altijd een bod uitgebracht?
Nee, niet op alle huizen brengen wij een bod uit. Met duurdere huizen en met appartementen in dunbevolkte gebieden zijn wij terughoudend. Soms is het zo dat de huidige vraagprijs van een huis in vergelijking met de huidige marktwaarde (veel) te hoog is. Wanneer Directa Vastgoed voor deze huizen de prijzen moet corrigeren naar de huidige marktwaarde en vervolgens daar een inkoop correctie op toe moet passen, zal het verschil tussen wat u wenst als opbrengst voor de woning en het bedrag wat wij u zouden bieden erg groot worden. Wij zullen dan geen bieding uitbrengen.

9. Is het bod dat ik van Directa Vastgoed ontvang via de telefoon of via de mail gegarandeerd?
Er wordt geboden aan de hand van de door u opgegeven omschrijving en informatie. Hoe uitgebreider uw woning omschreven is, hoe beter het bod! Wees dus eerlijk, uitgebreid en correct. Het bod dat u van ons via de telefoon of mail ontvangt is slechts een indicatie, hier kunt u (nog) geen rechten aan ontlenen.

10. Bestaat de mogelijkheid om bedrijfs onroerend goed ook op deze manier aan Directa Vastgoed te verkopen?
Ja, die mogelijkheid bestaat. U kunt ook bedrijfspanden en beleggingspanden gewoon bij ons aanbieden.


Overgaan tot de verkoop:

11. Is het mogelijk dat ik direct geld ontvang wanneer ik mijn huis verkoop aan Directa Vastgoed?
Ja, indien het echt nodig is dan is dat mogelijk om direct geld te krijgen. Via de notaris ontvangt u dan een voorschot op de koopsom. U kunt zo direct beschikken over het geld om eventuele schulden af te lossen.

12. Is er bij verkoop aan Directa Vastgoed ook sprake van een drie-dagen-bedenktijd regel of een financieringsvoorbehoud?
De wettelijke bedenktijd (bescherming voor de particuliere kopers) geldt niet voor Directa Vastgoed. Wij kopen immers bedrijfsmatig en dan geldt de wettelijke bedenktijd niet. Ook nemen wij geen financieringsvoorbehoud op in de koopakte. U bent er dus van verzekerd dat uw woning zonder bedenktijd en financieringsvoorbehoud verkocht is als de handtekeningen zijn gezet.

13. Door geldtekort kan ik mijn betalingsverplichtingen richting de hypotheekverstrekker niet meer nakomen. Bestaat de mogelijkheid dat Directa Vastgoed de afwikkeling met de bank verzorgd?
Directa Vastgoed helpt met de afwikkeling richting uw hypotheekverstrekker. Mocht er een executoriale verkoop worden gestart, dan is ons advies dringend te handelen en neem dan direct contact met ons op. Verkoop van uw huis aan Directa Vastgoed brengt gewoon meer geld op, dan wanneer uw huis via een executoriale verkoop verkocht wordt.

14. Moet ik mijn huis direct verlaten wanneer ik mijn woning verkoop aan Directa Vastgoed?
Nee, bij verkoop aan Directa Vastgoed hoeft u uw huis niet direct te verlaten. De oplevering/overdracht geschiedt in overleg met Directa Vastgoed, net zoals bij een gewone onderhandse verkoop aan een particuliere koper. Hierbij kunt u ook kiezen voor diverse andere opties, zoals verkoop op afroep.


De Koopovereenkomst:

15. Door wie worden de koop- en transportaktes opgesteld?
De notaris of Directa Vastgoed stelt de koopovereenkomst op. De transportakte wordt te allen tijde opgesteld door de notaris. U kunt zelf aangeven dat u liever hebt dat de notaris de koopovereenkomst opstelt of dat de overeenkomst door de notaris wordt gecontroleerd. Wij wensen voor beide partijen een transparante en juridisch correcte afwikkeling.

16. Wanneer komt er een koop tot stand met Directa Vastgoed?
Er is pas sprake van een koop- of verkoop (aankoop- of verkoop) van een registergoed indien alle afspraken zijn vastgelegd in een door Directa Vastgoed opgestelde schriftelijke en door alle partijen ondertekende koopovereenkomst. Mondelinge toezeggingen, en/of biedingen gedaan per e-mail zijn niet geldig zolang deze niet schriftelijk door ons kantoor zijn vastgelegd in een koopovereenkomst.

17. Kan de koop door Directa Vastgoed nog ontbonden worden als de koopovereenkomst getekend is?
In de koopovereenkomst worden geen ontbindende voorwaarden opgenomen. Directa Vastgoed verplicht zich hiermee om uw woning tegen de afgesproken prijs en termijn te kopen.


Overige bijkomende kosten:

18. Brengt de verkoop van mijn huis aan Directa Vastgoed kosten met zich mee?
Indien Directa Vastgoed uw huis koopt dan komen alle kosten koper voor rekening van Directa Vastgoed. Wij rekenen geen extra kosten voor onze dienstverlening.

19. Ontvangen wij van jullie altijd het beste bod?
Wij streven ernaar bij interesse altijd het beste het beste bod op uw huis uit te brengen. Neem gerust de proef op de som, verder informeren is overbodig.

Directe aankoop door Directa Vastgoed of opdracht tot bemiddeling/dienstverlening?

20. Kan Directa Vastgoed ook onze woning in de verkoop nemen?
Ja, desgewenst nemen wij uw woning in de verkoop. Wij werken dan op basis van ‘No pay no Cure’ pas als wij uw woning verkopen brengen wij u courtage in rekening.

Aan deze FAQ (veelgestelde vragen) kunnen geen rechten worden ontleend.

Uw huis verkopen

Aan ons kunt u snel, discreet en eerlijk uw huis verkopen. Van ons ontvangt u direct een goed bod!

Directa Vastgoed

Kies voor zekerheid in een onzekere woningmarkt Afspraak maken